Društvena mreža za prezentiranje proizvoda ili usluga

Nema komentara

Koju društvenu mrežu izabrati za prezentiranje proizvoda ili usluga?

Iz dana u dan internet i broj korisnika koji mogu pristupiti internetu raste, a samim time raste broj korisnika društvenih mreža i pojavljuju se nove društvene mreže. Pred nekoliko godina popularni su bili uglavnom Facebook, Twitter i YouTube, dok danas ljudi svakodnevno koriste više od jedne mreže, te upravo zbog toga one su idealne za prezentiranje vaših proizvoda ili usluga. Kao glavnu društvenu mrežu na koju biste se trebali najviše fokusirati vezano uz marketing vaše tvrtke bih odabrao Facebook.

mreze-web

Facebook je najpopularnija društvena mreža i broji više od milijardu i 200 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, te je stoga i najpopularnija za marketing. U današnje vrijeme gotovo svaka tvrtka ima svoju Facebook stranicu, jer osim što im ona omogućuje reklamiranje i lakšu objavu novosti, omogućuje i povratnu informaciju od klijenata kako im se sviđaju usluge ili proizvodi koje oni nude.

Postoje dvije vrste oglašavanja na društvenim mrežama (besplatno i plaćeno oglašavanje), a ovisno o vašem budžetu i ciljevima birate između njih. Pod besplatnim oglašavanjem smatra se izrada Facebook stranice, te prikupljanje lajkova na stranici i publike besplatnim metodama. Primjerice postavljanje like box widgeta na vašoj web stranici, shareanje stranice na vašim profilima i slično… Puno je teže na taj način prikupiti publiku nego s plaćenim oglašavanje.
Plaćeno oglašavanje s druge strane nudi puno više opcija i mogućnosti, te je veoma dobro za prikaz proizvoda i usluga usko ciljanim klijentima. Primjerice, vi za određenu objavu možete putem plaćenog oglasa targetirati publiku veoma usko. Možete odabrati publiku putem države, interesa, godina, te spola i oglas će se prikazivati samo njima.
Uzmimo za primjer da vaša firma prodaje žensku odjeću za tineđere u Hrvatskoj, vi putem Facebook oglasa možete postaviti da se oglas prikazuje samo Hrvatima, u dobi od 15-19 godina, s interesima vezanim u modu i uz to samo ženskom spolu. Ovakav način targetiranja publike omogućuje prikazivanje oglasa samo publici za koju znate da ih oglas zanima, dok recimo plaćanje oglasa novinama ili nekom drugom vidu reklamiranja oglas može biti prikazan publici koju ono što vi nudite uopće ne zanima…

Naravno Facebook nije jedina društvena mreža na kojoj možete reklamirati svoje proizvode i usluge, već sam ju samo naveo kao najbolju (barem se je meni tako pokazala). Također, nemojte biti ograničeni i odlučiti se za samo jednu mrežu, vaš profil možete napraviti na više društvenih mreža i tako još više proširiti svoju publiku.

Primjerice Instagram je mreža na kojoj možete dijeliti samo fotografije i video sadržaje, a najpoznatiji profili su vezani uz modu ili trening. Na Pinterestu su se kao najpopularnije objave pokazale ženske stvari, a najviše recepti i hrana. Korisnici Pinteresta su uglavnom žene (preko 80%), te je mreža dobra ukoliko je proizvod ili usluga koju želite reklamirati namjenjen za žene. Ovisno o tome čime se vaša tvrtka bavi možete i odabrati mrežu koja vam se čini najboljom za reklamiranje vaših proizvoda, ali po meni osnovna mreža bi vam trebala biti Facebook, jer osim što je najpopularnija, pruža sve opcije kao i druge društvene mreže, a uz to ima i mogućnost odličnog targetiranja plaćenih oglasa!

O nama i ovom blogu

Mi smo tvrtka koja se bavi izradom web stranica i internet marketingom. Za nas riječ nemoguće ne postoji. Na ovom blogu možete saznati zanimljivosti, i potrebne stvari za Vaše online poslovanje.

Kontaktirajte nas

Dopustite nam da pomognemo Vašem internet poslovanju već danas! Zatražite ne obvezujuću i besplatnu ponudu i uvjerite se u kvalitetu našeg rada.

Pretplatite se na našu mailing listu!

Unesite vašu e-mail adresu u donje polje i primajte sve naše članke, i novosti!

Ostali članci

Pogledajte sve članke