Kako izabrati web dizajnera?

Nema komentara

Kako izabrati web dizajnera?

Kako izabrati web dizajnera?

Nije svako od nas vešt u dizajniranju web sajtova, i desi se da nam zatreba pomoć profesionalca. Kada se to desi, kako da znamo koga da unajmimo za posao? Kako da znamo da li će nam se investicija isplatiti? Donosimo vam 8 koraka koje trebate pratiti pri odabiru dizajnera za vaš websajt.

1.Znajte šta vam tačno treba
Prvo što treba da znate je šta tačno želite od Vašeg websajta, i kakve rezultate želite da vam on donese.Potrebno je da pažljivo razmotrite ciljeve i tržište i čime ćete meriti uspeh.
Na primer, ukoliko je vaš sajt u potpunosti fokusiran na e-prodaju, glavni fokus će da budu prinosi na investicije (ROI tj return-on-investment) i uspostavljanje stabilne baze korisnika.
Šta raditi? Zamolite agenciju kojoj se obraćate da Vam dostavi dokaze njihovih kapaciteta. Tada bi trebalo da Vam pokažu kako su se nosili sa određenim problemima i kako su ih rešavali.

2.Trošak usluge vs. Vrednost (kvalitet) usluge
Trošak, tj cena, usluge dizajniranja websajta je veoma važan segment.
Kao i sa svime što kupujete, fraza „koliko para toliko muzike“ zvuči veoma tačno u svetu web dizajna. Ukoliko počnete da sad „sečete troškove“ na web dizajnu čisto da biste uštedeli koju paru, možda i nećete požnjeti sve što ste posejali. U ovom koraku je potrebno da proračunate da li Vam se investicija isplati ili ne. Sračunajte koliko ste prethodnih godina trošili novca na marketing, i pogledajte kakve je rezultate dalo.
Šta raditi? Zamolite agenciju kojoj se obraćate da vam dostavi jasan dokaz vrednosti sajta kroz opipljive rezultate. Zapamtite, ovde se radi o vrednosti, ne o trošku. Ukoliko vam agencija može omogućiti websajt ili uslugu koja donosi ROI, onda trošak i nije toliko bitan. Nemojte da vas cene zaplaše odmah u startu.

3.Pronađite agenciju sa solidnim radnim iskustvom iza sebe
Ovo ne mora da znači da je agencija dugo u poslu. Zapravo, dosta novih agencija ima dobrih ideja i metodologija koje se trebaju uzeti u razmatranje. Poenta je u tome koliko ta agencija razume vašu industriju i koliko kvalitetna rešenja su oponudili sličnim klijentima.
Šta raditi? Zamolite agenciju da vam dostavi neke zahvalnice klijenata i/ili njihovo praćenje rezultata.

4.Komunicirajte i učite
Web se konstantno menja, i to ga čini veoma kompleksnim i tehnički izazovnim čudovištem čak i za nas koji ga „živimo i dišemo“ svaki dan. Prema tome, veoma je važno da razumete o čemu vaša agencija priča, a šta radi. Kada uđete u diskusiju sa njima, oni treba da budu na vašoj strani i da tačno objasne šta i kako rade. Postavljajte im pitanja o principima i metodologijama koje koriste, a ukoliko ne znate o čemu pričaju pitajte ih da vam objasne.

5.Prepoznavanje sadržaja je vaš problem
Sadržaj web sajta je najvažniji njegov segment. Džabe sajt koji izgleda sjajno ako na njemu nema kvalitetnog sadržaja. Ukoliko vaš tim dizajnera krene da se bakće prvo dizajnom pa tek onda sadržajem, na pogrešnom ste mestu i sa pogrešnim ljudima. Zapamtite, sadržaj je najbitniji!

6.Znajte šta želite da postignete, budite realni
Razmislite malo o vašim ciljevima i očekivanjima. Zabeležite šta vam je cilj kroz šest meseci ili godinu dana što će vam garantovati da je vaš novac dobro potrošen.

7.Razradite strategiju
Dobra agencija treba uvek predložiti jasnu i konciznu web strategiju. To ide i izvan Vašeg sajta, dobra strategija će vašem poslovanju dati jak osećaj autoriteta, relevantnosti i poverenja.

8.Održavajte kvalitet investicije
Nakon lansiranja sajta, dobra agencija će ostati u dobrim odnosima sa Vama, i trebalo bi da vam pomogne oko analitičkih izveštaja, i pobrinuti se za to da vaš sajt ispuni vaša očekivanja i ciljeve.

Nadamo se da smo uspeli da Vam pomognemo u izboru web dizajnera za vašu firmu. Želimo Vam uspešan rad!

O nama i ovom blogu

Mi smo tvrtka koja se bavi izradom web stranica i internet marketingom. Za nas riječ nemoguće ne postoji. Na ovom blogu možete saznati zanimljivosti, i potrebne stvari za Vaše online poslovanje.

Kontaktirajte nas

Dopustite nam da pomognemo Vašem internet poslovanju već danas! Zatražite ne obvezujuću i besplatnu ponudu i uvjerite se u kvalitetu našeg rada.

Pretplatite se na našu mailing listu!

Unesite vašu e-mail adresu u donje polje i primajte sve naše članke, i novosti!

Ostali članci

Pogledajte sve članke