Prednosti plaćenog oglašavanja na Facebooku u odnosu na besplatno

Nema komentara

Prednosti plaćenog marketinga

Prednosti plaćenog oglašavanja na Facebooku u odnosu na besplatno.

Ukoliko imate profil na Facebooku od nedavno mogli ste primjetiti da vam se na naslovnici (news feedu) prikazuju postovi od nekih stranica koje uopće nemate lajkane. U većini slučajeva te objave su iz niše koja vas zanima ili ono što ste nedavno pretraživali na internetu. To su plaćene objave koje su veoma dobar vid marketinga na društvenim mrežama upravo iz razloga što možete usko targetirati publiku kojoj će se prikazivati.

Bez plaćenog oglašavanja, rast vaše publike na Facebooku biti će sporiji, a ukoliko nemate nikakve ostale izvore za reklamiranje vaše stranice (web stranica ili neke druge stranice na Facebooku) ona gotovo da neće ni rasti. Upravo zbog toga barem na početku je potrebno plaćeno reklamiranje.

Prednosti plaćenog reklamiranja:

– Doseg velikog broja potencijalnih klijenata
– Prikaz oglasa samo ljudima koje vaši proizvodi ili usluga zanima
– Plaćate samo za aktivnosti ljudi na vaš oglas
– Brz i kvalitetan rast vaše stranice

Ovo su samo neke od prednosti plaćenog oglašavanja u odnosu na besplatno, a vjerujem da su vas ozbiljno natjerale da razmislite o ulaganju u reklamiranje.

Dobro ulaganje se temelji na tome da zaradite više novaca od uloženog, a to se pomoću Facebook oglasa može napraviti.

Postoje različiti ciljevi prilikom plaćanja reklama na Facebooku. Ovisno o vašim ciljevima potrebno je tako i postaviti oglase. Uzeti ću za primjer dvije vrste ulaganja u oglase na Facebooku. Oglasi od kojih se dobiva kratkoročna zarada i oglasi od kojih se dobiva dugoročna zarada.

Oglasi od kojih se dobiva kratkoročna zarada su oni koji reklamiraju proizvod koji prodajete i to su oglasi u kojima reklamirate vašu objavu. Ovi oglasu promoviraju vaš post i to su oglasi od kojih se može zaraditi u kratkom vremenu. Ovi oglasi su uspješni ukoliko zaradite više od uloženog, jer od njih nemate dugoročnu publiku. Primjerice ukoliko prodajete tenesice koje koštaju 400kn, vaš trošak proizvodnje i dostave je 250kn, znači da od svake prodaje imate 150kn čiste zarade. Ukoliko u prosjeku na svakih 50 kuna plaćenih oglasa prodate jedan par tenesica vaša zarada je od svakog para 100kn. Što znači da su oglasi isplativi, te da čim više ulažete imati ćete više prihoda.

Druga vrsta oglasa su oglasi od kojih se dobiva dugoročna zarada. Cilj ovih oglasa je prikupiti što veću publiku na stranicu od koje ćete kasnije imati dugoročnu zaradu. Znači vi prikupljate lajkove na stranicu, a ti lajkovi kasnije vide sve vaše objave. Kod ovih oglasa ne očekuje se vraćanje uloženog odmah, ali s vremenom će se vratiti. Znači kod ovih drugih oglasa vi ne plaćate za oglašavanje određene objave gdje prodajete proizvod, već plaćate za reklamiranje stranice.

Naravno bez dobre vizualizacije i kvalitetnog sadržaja ni plaćeni oglasi neće pomoći, a više o tome možete pročitati u našem postu: vizualizacija

O nama i ovom blogu

Mi smo tvrtka koja se bavi izradom web stranica i internet marketingom. Za nas riječ nemoguće ne postoji. Na ovom blogu možete saznati zanimljivosti, i potrebne stvari za Vaše online poslovanje.

Kontaktirajte nas

Dopustite nam da pomognemo Vašem internet poslovanju već danas! Zatražite ne obvezujuću i besplatnu ponudu i uvjerite se u kvalitetu našeg rada.

Pretplatite se na našu mailing listu!

Unesite vašu e-mail adresu u donje polje i primajte sve naše članke, i novosti!

Ostali članci

Pogledajte sve članke